20% logt met onveilige smartphone in op bedrijfsnetwerk

Maar liefst 20% van de medewerkers in Nederland logt met een onbeveiligde privé smartphone in op het netwerk van de werkgever.

20% logt met onveilige smartphone in op bedrijfsnetwerk

Dit moet werkgevers zorgen baren, aangezien de meest prominente malware-dreigingen via de devices van medewerkers het bedrijfsnetwerk binnendringen.

Dat is één van de bevindingen van recent onderzoek van Telecompaper op basis van het Consumer Insights panel. De smartphone staat steeds meer centraal in het leven van Nederlanders, zowel privé als zakelijk, en we gebruiken steeds meer functies en apps via de smartphone. Zakelijk zien we dat de mobiele telefoon nog steeds het meeste gebruikt wordt voor communicatie (naast bellen, ook chat en videobellen), mail of het uitwisselen van gegevens. Ondanks de toename van grote (en zelfs onbeperkte) 4G databundels wordt er veel gebruik gemaakt van het bedrijfsnetwerk via WiFi.

Gevaren van onbeveiligd inloggen Een vijfde van de Nederlanders (20%) geeft in het onderzoek aan dat ze op het bedrijfsnetwerk inloggen met een device wat op geen enkele manier beveiligd is. Een zorgelijke ontwikkeling, omdat cyberdreigingen (phishing, spyware, ransomware, Trojaanse paarden) zich steeds vaker richten op devices van medewerkers om zo het bedrijfsnetwerk binnen te dringen.

Onbeveiligd inloggen brengt twee gevaren met zich mee:

Malware wordt binnengehaald op het bedrijfsnetwerk Besmette toestellen kunnen het netwerk en andere aangesloten toestellen besmetten, of privacygevoelige gegevens kunnen achterhaald worden, zoals ook beveiligingsexpert Troy Hunt waarschuwt (bron: nu.nl) Bron: Telecompaper.nl

Bewustzijn over de gevaren van malware via smartphones groeit wel, maar het vertaalt zich nog niet altijd in acties. Daarom hebben we bij INTO nu een unieke 3-in-1 deal die je niet mag missen.

https://into.nu/20-logt-met-onveilige-smartphone-in-op-bedrijfsnetwerk/

Geplaatst op maandag 26 februari 2018.

Over INTO

Dit bericht is geschreven door INTO. Het bedrijf valt onder adviesbureau uit Nijkerk. Trefwoorden van INTO uit Nijkerk : Connectiviteit, Hosted telefonie, IT beheer en service, online werken, Cloud Service Enabler, Telecom en IT diensten, internet diensten, internet bedrijf, mobiel.

Lees meer over INTO.